welcome to my world =)

Followers

Bahang PRU 13

Assalamualaikum semua ... Apa khabar sihat ? Yah di petang hari yang tengah hujan ni tiba terasa nak update tentang PRU yang baru jaa diumumkan semalam..What ? PRU tu apa ? PRU is actually standing for PILIHAN RAYA UMUM
 Got it ? Orite :)

Kemenangan kali ni masih lagi berpihak pada Barisan Nasional..For me lah kan siapa saja yang jadi goverment ni tak kisah asalkan pentadbiran kita baik.. Hak rakyat dijaga.. Bukan dengan cara buat demokrasi jalanan or what..Kita kena ingat apa yang Allah tulis tu pasti ada yang terbaik..Ya saya percaya laman sosial pada hari ini memainkan banyak peranan dalam meransang minda anak anak muda yang pada masa sekarang masih belum dapat mengundi tapi mereka sudah mempunyai hala tuju dan pilihan mereka tersendiri tapi kita kena gunakan laman sosial itu bukan tempat untuk memaki hmun atau nak mencarut semua..Ingat kita orang islam..Bawa personaliti islam itu penting..Kita tengok kejayaan DAP tak perlu pun mereka nak memaki hamun macam kita ?Mereka memperoleh kejayaan tanpa perlu nak menindas sesama mereka.. Kita orang islam ..Kita pernah terfikir tak kalau Rasullullah tegok masyarakat islam pada hari ini saling berbalah sedangkan umat lain sedang bergembira memperoleh kejayaan..Fikirkan jangan kerana politik kita gadaikan personaliti islam..Tak salah nak berkempen tapi jadikan Islam itu yang pertama..Sekadar perkongsian bersama..Untuk teguran..Minta maaf andai terkasar bahasa.. 

like2 taw !

No comments:

Post a Comment

Sila like jika anda suka