welcome to my world =)

Followers

My Coursemate :)

  Assalamualaikum w.b.t dan bismilahirahmanirahim. Entri hari ni berkaitan dengan my new coursemate.. Alhamdulillah dah selesai seminggu mengharungi hidup sebagai seorang siswi di sini.. Agak menyeronokkan sebab jumpa kawan kawan baru dari serata negeri..hahaha... Paling menyeronokkan sebab depa pakat duk nak cakap utara..Mau taknya banyak kawan kawan ceq mai dari Johor, Selangor, Pahang, Perak dan so on..wah wah.. cakap dengan depa bukan aku ke selatan tapi masih menggunakan loghat utaqa ni haa..hahaha.. Im Proud to be Utarians.ahahahaha.. :D

Apa pun dimana kita berasal berbanggalah..Lain negeri lain cara loghatnya lain jugak cara hidupnya.. Banyak perkataan perkataan baru yang diajar oleh housemate ni haa dari Terengganu lah kelantanlah.. Liuk lah apalah..hahahah.. apa pun it was totally fun ! Superb !  Yalah selama ni selalu seklah dekat utara saja bila dah kena campak dekat sini baru lah terasa best cara orang orang yang dekat Malaysia yang berbagai bagai loghatnya..wewit..

Ramai kata nanti balik Penang cakap Keyel lah..Hahahaha.. Aku rasa dak dah.. Masih lagi menggunakan Loghat Penan..Ingat senang kah nak tiru haa ?
cer try tengok ??? :P
 
Teringat seorang kawan aku dari selangor suka sangat sebut " seqiau " hahahaha...sekali kilat mai dia pun sebutlah "Seqiau" Yang bebudak kedah semua pakat duk gelak habis..Kesian dekat dia..Takpa tak salah kita nak belajar tapi kekadang benda cemtu jadi fun jugak kan ? tak lah streess sangat nak belajar.. Apa pun dimana bumi berpijak disitu langit dijunjung.. Semoga Allah bersama kita.Insha Allah :)

Meet my neww friends.. Qinah..Amal,Filzah,Nadia, Haifa , Hana :)




like2 taw !

1 comment:

Sila like jika anda suka